KLUBOVI IZ DALMACIJE U POHODU NA NASLOV PRVAKA HRVATSKE

Još nas desetak dana dijeli do početka završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a već se pripremaju tereni za ponajbolje klubove iz cijele Hrvatske koji će se 6. i 7. srpnja boriti za naslov prvaka i odlazak na Ligu prvaka u Grčku.

event 26.06.2024.
FOTO: Marin Sušić

Ove godine će u Kerestinec pristići momčadi iz svih krajeva Lijepe naše, od Slavonije, Zagorja, Istre pa sve do Dalmacije. Upravo iz južnih krajeva na Prvenstvo Hrvatske stiže MNK Šine Novi Izbor Split, klub koji je osnovan 2020. godine. Trenutno se natječe u splitskoj malonogometnoj ligi, kao i po turnirima diljem Dalmacije.

”Bit će ovo jedan novi i svakako zanimljiv izazov za nas. Idemo vidjeti kako ćemo se snaći u ovom novom sportu i definitivno se nadamo da ćemo se dobro uklopiti u novu ulogu. O socca malom nogometu kao sportu znamo dosta jer smo pratili reprezentaciju na velikim natjecanjima”, izjavio je Karlo Mucić iz MNK Šine Novi izbor Split te nastavio:

⁠”Planovi i ambicije su najveći. Ne dolazi se iz Splita u Zagreb bez razloga. Cilj je, kao i uvijek, dati svoj maksimum i pokušati dogurati što dalje. ⁠Ekipa je sastavljena od momaka koji su se okušali u velikom nogometu, ali i u futsalu. Imamo zanimljivu i mladu ekipu željnu dokazivanja i uspjeha”.

FOTO: Marko Pavlić

Ono što je svakoj ekipi pa tako i ovoj splitskoj primamljivo, svakako je nagrada, ali i mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju.

”Jako bi nam značio odlazak na Ligu prvaka na Kretu ili na Grand Prix u Gruziju. Ujedno bi nam to bio i izlet, ali naravno da bi pokušali pokazati svoje nogometno znanje i pokazati se u što boljem svjetlu. ⁠Nema veće stvari nego predstavljati svoju domovinu svakom sportašu, pa tako i nama. Voljeli bi da netko od naših igrača upadne u oko izborniku i da ga uvrsti na popis za sljedeće veliko natjecanje”.

Momčad koja se već dobro upoznala s ovom vrstom malog nogometa svakako je NK Dragovoljac iz Poličnika kraj Zadra. Oni su u svom premijernom nastupu na prošlom Prvenstvu Hrvatske osvojili brončano odličje i tako se plasirali na ovogodišnju završnicu Prvenstva Hrvatske.

FOTO: Marin Sušić

”Naravno da nam puno znači što opet nastupamo na Prvenstvu Hrvatske. Prošla godina nam je bila debitantska, a osvojili smo broncu, mislim da smo napravili veliku stvar, a sličnom se nadamo i ove godine”, rekao je Renato Zdrilić iz NK Dragovoljac te nadodao:

”Više-manje smo u sličnom sastavu kao prošle godine. Neki igrači su se oprostili, a došle su mlade snage. Kao nagradu za cijelu sezonu zaslužuju otići na Prvenstvo Hrvatske. U njima nam je možda i najveće pojačanje”.

Zrilić se dotakao i organizacije prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u Cestici kraj Varaždina.

FOTO: Marin Sušić

”Pohvalio bih sve, od organizacije do medijske pokrivenosti. Suorganizacija NK Poleta iz Cestice bila je na vrhunskom nivou. Iako je ovo amaterski sport sve je bilo jako blizu profesionalnoj razini. Jedva čekamo zaigrati i ove godine”, kazao je Zdrilić koji je za kraj iznio i svoje želje i planove za ovo natjecanje:

”Otići sa svojim klubom na neko prvenstvo izvan županijskih okvira je odlična stvar, a pogotovo kad ti se nudi mogućnost Gruzije ili Grčke. Snovi su tu da se sanjaju”.

FOTO: Marin Sušić

Podsjetimo, sve utakmice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu moći će se pratiti putem live streama, a sama završnica bit će u prijenosu uživo putem TV ekrana, a uskoro će biti objavljeno na kojem programu.

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na Socca Prvenstvu Hrvatske u malom nogometu informacije mogu dobiti OVDJE.