NAJBOLJI HRVATSKI KLUBOVI U BORBI ZA ODLAZAK U GRČKU I GRUZIJU

Prvenstvo Hrvatske u socca malom nogometu sve je bliže. Na terenima NK TOP iz Kerestinca 6. i 7. srpnja snage će odmjeriti najbolje malonogometne momčadi iz cijele Hrvatske koje će se boriti za primamljive nagrade.

event 20.06.2024.
FOTO: Marin Sušić

Prvoplasirana ekipa odlazi direktno na Ligu prvaka na Kretu u listopadu, a drugoplasirana momčad Hrvatsku će u rujnu predstavljati na ISF-ovom Grand Prixu u Gruziji. 

Iskustvo igranja takvih natjecanja ima svakako Marin Romić koji je bio hrvatski reprezentativac na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, prošlogodišnjem EuroCupu u Moldaviji, a sa svojom momčadi Victory Vrsar osvojio je i posljednje izdanje Lige prvaka u Mariboru te time itekako pridonio popularizaciji ovoga sporta u Hrvatskoj. Ove godine za cilj ima ponoviti taj uspjeh.

FOTO: Socca Croatia

”Prošle godine nas je krasilo veliko zajedništvo, a i većina nas dobro se poznavala iz reprezentacije. Na kraju smo sve to ukomponirali i zasluženo osvojili titulu u Mariboru. Za ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske ekipa će ostati ista. Nemamo novih imena jer smatram da ovako super funkcioniramo i dovoljno smo kvalitetni da bi nešto mijenjali. Eventualno ako netko bude bolestan ili da ga spriječe neke obaveze”,  izjavio je Marin Romić, kapetan ekipe Victory Vrsar te nadodao:

”Puno bi nam značilo da izborimo odlazak na Ligu prvaka i obranimo naslov prvaka na Kreti. S Gand Prix natjecanjem nismo toliko upoznati, ali zvuči jako primamljivo. Jedva čekamo da sve počne”.

FOTO: Marko Pavlić

A aktualni prvak Hrvatske u socca malom nogometu sisačka je momčad Sunprotect koja je odličnom igrom i predvođena sjajnim Tomislavom Đurićem u Cestici pored Varaždina prošle godine uspjela svladati sve protivnike te time izboriti direktan plasman na Ligu prvaka u Maribor, koji za njih ipak nije bila toliko uspješna jer nisu stigli do eliminacijske faze natjecanja. Ipak, ove godine, žele ponoviti uspjeh s Prvenstva Hrvatske i pokazati bolju igru na Ligi prvaka.

”Što se tiče ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske mi smo skromni, ali se nadamo da prijelazni pehar ostaje u Sisku. Ipak, očekujemo veliku konkurenciju, jer se ovaj sport odlično širi na našim prostorima”, izjavio je voditelj Sunprotecta, Leon Pupić Jovanović te nastavio:

FOTO: Martin Novosel

”Ovogodišnja ekipa ima istu ”kralježnicu” s nositeljima u svakoj liniji: Blagojević, Prpić, Đurić, Jergović, a na njih ćemo nadodati nekoliko novih igrača koji posjeduju individualnu kvalitetu. Bili bi presretni kad bi uspjeli zauzeti prvo ili drugo mjesto te osvojiti putovanje u Grčku ili Gruziju. Ekipa smo koja se druži i izvan nogometnih terena te bi nam to bio svojevrstan izlet gdje bi se prvenstveno zabavili, a naravno i naigrali se najljepše igre na svijetu”.

Sve informacije o nagradnom fondu, kao i o prijavama za Socca PH u malom nogometu mogu se pronaći OVDJE. Također, treba naglasiti kako će utakmice Prvenstva Hrvatske biti popraćene live streamom, a završnica će biti u izravnom televizijskom prijenosu. Na kojem kanalu, otkrit ćemo uskoro.