KRENULA JE LIGA PRVAKA, HRVATSKE MOMČADI PREZENTIRALE ODLIČAN MALI NOGOMET

Grčki grad Rethymno na otoku Kreti ovoga tjedna domaćin je Socca Lige prvaka u malom nogometu. Za titulu najboljih u Europi borit će se 68 malonogometnih sastava, a među njima nalaze se i Sunprotect, aktualni prvaci Hrvatske te NK Victory, aktualni prvaci Europe.

event 17.10.2024.
FOTO: Marin Sušić

Voljom ždrijeba obje hrvatske momčadi našle su se u skupini ”F” te su dobile čast otvoriti natjecanje. Iako je Sunprotect vodio s 2:0 i 3:1, NK Victory se nije predavao, te se vratio na 3:3, a pogotkom hrvatskog reprezentativca Borne Vidićeka u posljednjim sekundama utakmice došli su do preokreta i pobjede 4:3.

U drugom kolu NK Victory iz Vrsara svladao je poljske predstavnike Gladiatorzy Eternis s 4:1, dok su igrači Sunprotecta svoje prve bodove upisali uvjerljivom pobjedom nad litavskim predstavnicima FSK Radviliškis, a bilo je visokih 7:0.

Potvrdu prolaza u daljnju fazu natjecanja hrvatske momčadi osigurale su pobjedama u trećem kolu. NK Victory Vrsar potvrdio je prvu poziciju pobjedom 7:0 nad litavskim predstavnicima, dok je Sunprotect slavio s 4:1 protiv Poljaka.

Natjecanje na Kreti nastavlja se utakmicama šesnaestine finala da bi zatim uslijedio i ostatak eliminacijske faze. Svakako treba napomenuti kako se na istoj lokaciji od ponedjeljka održava i ISF-ov Egejski kup koji će ugostiti četiri reprezentacije. Osim Hrvatske, natjecat će se još i domaćin Grčka te Poljska i Italija.