SVE JE SPREMNO ZA POČETAK SOCCA PRVENSTVA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU

Stadion NK TOP iz Kerestinca ovoga vikenda bit će okupljalište najboljih hrvatskih malonogometnih momčadi koje će se boriti za naslov prvaka Hrvatske i vrlo primamljive nagrade.

event 05.07.2024.
FOTO: Marin Sušić

Prvoplasirana momčad odlazi na Ligu prvaka na Kretu, dok će drugoplasirani osvojiti putovanje na Grand Prix Sevens u Gruziju.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupit će mnogi bivši i sadašnji reprezentativci u socca malom nogometu. Jedan od njih bit će i Antonio Krizmanić, vratar koji je Hrvatsku prije dvije godine predstavljao na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

FOTO: Marin Sušić

”Nosim lijepe uspomene iz Budimpešte. Bio je prekrasan osjećaj nastupati za reprezentaciju, ali i igrati na Prvenstvu Hrvatske. Natjecanje je bilo odlično, ali tada smo se prvi puta susreli s ovom vrstom malog nogometa pa nam je nedostajalo malo sportske sreće za prolazak dalje. Socca mali nogomet je dosta zanimljiv jer je igra brza i stalno se nešto događa. Ja sam vratar, a tu se dosta prakticira igra s vratarom pa je i to jedan od razloga zašto mi se sviđa ova vrsta malog nogometa, izjavio je  Antonio Krizmanić iz ekipe CB Extreme Otočac.

”To je većinom domaća ekipa s kojom igram dosta dugo, i turnirski i ligaški. Očekujemo svakako prolazak skupine, a kasnije je sve moguće. Od ekipa poznajemo jedino MNK Vinkovce jer smo s njima bili u grupi prije dvije godine. Nagrade ove godine zvuče jako primamljivo, pa tko ne bi htio otputovati na Ligu prvaka na Kretu ili na Grand Prix u Gruziju”, dodao je Krizmanić.

FOTO: Marin Sušić

Ipak, za neke ekipe ovo će biti novo iskustvo i veliki izazov.

”Relativno smo zadovoljni sa skupinom, ali s obzirom da s tim ekipama još nismo igrali ne znamo što očekivati od suparničkih igrača, kao i same njihove igre i taktike. Od Prvenstva Hrvatske ponajprije očekujemo zabavu, a onda i plasman u drugi krug natjecanja te ostvarenje što boljih rezultata”, kazao je Fran Rubil iz zagrebačkog kluba Kralj Tomislav.

”Mi smo kombinacija velikonogometnih i futsalskih igrača. Cijela ekipa je dosta mlada tako da nam najstariji igrači imaju oko 20 godina. Sa socca malim nogometom nismo toliko upoznati, no spremni smo na nove izazove. Sport nam se čini jako interesantan s obzirom da se igra 5+1 i na umjetnoj travi”, dodao je Rubil.

FOTO: Marin Sušić

Sve utakmice bit prenošene putem live streama, a sama završnica moći će se pratiti i u televizijskom prijenosu na Sport Klubu i MaxSportu. Napomenimo kako će i ove godine od polufinala u uporabi biti RVAS sustav, odnosno socca verzija ”VAR-a” koja će sucima pomoći u donošenju zahtjevnijih odluka.

Također, u suradnji sa Sofascoreom moći će se pratiti kretanje svih rezultata uživo putem njihove mobilne aplikacije.

Skupine i raspored odigravanja utakmica možete pronaći OVDJE.