NAJBOLJE HRVATSKE MOMČADI SPREMNE ZA MALONOGOMETNI SPEKTAKL U KERESTINCU

Nogometni stadion NK Top iz Kerestinca 6. i 7. srpnja bit će domaćin šestog po redu Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu.

event 24.06.2024.
FOTO: Marin Sušić

Na njemu će kao i svake godine nastupiti najbolje hrvatske malonogometne ekipe, koje su se preko partnerskih liga i turnira kvalificirale na to natjecanje.

”Puno nam znači što smo se ponovno kvalificirali na Prvenstvo Hrvatske. To je jedna jako lijepa nagrada koju smo nestrpljivo iščekivali godinu dana. Puno smo se pripremali i trudili da se kvalificiramo. Jedva čekamo da počne”, izjavio je Dominik Kucljak iz momčadi naziva Tim prijatelji, koja je u prošlom izdanju stigla do četvrtfinalne faze.

FOTO: Marin Sušić

”Prošle godine smo dosta sami sebe razočarali kada smo ispali u četvrtfinalu. Od tada je samo porasla želja da ove godine damo sve od sebe i popravimo rezultat. Glavni cilj nam je napravimo barem korak više, ali idemo korak po korak. Bili bi najsretniji da osvojimo Prvenstvo, ali o tome ćemo više razmišljati kad dođe vrijeme za to jer su i druge ekipe sigurno spremne i žele isto”, rekao je Kucljak koji se dotakao i organizacije ovog natjecanja:

”Bilo je stvarno neopisivo iskustvo igrati kada su tu kamere, live prijenosi, pravi kvalificirani suci i naravno navijači. Bili smo oduševljeni izvrsnom organizacijom koja puno truda ulaže u Prvenstvo i to se osjeti kada si igrač. Uz ugodnu atmosferu i pozitivan nogomet, ne može biti loše, a tome se nadamo i ove godine.”

Primamljive nagrade: odlazak na Ligu prvaka na Kretu te Grand Prix Sevens u Gruziji za Tim prijatelje bile bi nevjerojatan uspjeh:

”Nama kao ekipi koja je praktički do jučer igrala termine ”iz šale”, odlazak na Ligu prvaka na Kretu ili na Grand Prix u Gruziju bilo bi ostvarenje snova, nešto što stvarno sanjamo i želimo doživjeti”, zaključio je Kucljak.

U Kerestinec će ove godine stići i ekipa CB 5 iz Petrijaneca, koja se nakon nekoliko godina ponovno kvalificirala na Prvenstvo Hrvatske.

FOTO: Marko Pavlić

”Dvije godine nismo imali sreće, ali ove godine uspjeli smo se ponovno kvalificirati i jako smo sretni zbog toga. Dva puta za redom smo bili drugi u našoj županijskoj ligi. Puno nam znači što nastupamo na Prvenstvu Hrvatske, jer tamo dolaze sve najbolje ekipe iz cijele Hrvatske. Drago mi je da smo i mi jedni od tih ekipa”, kazao je Roman Rog iz ekipe CB 5 te nadodao:

”Plan je naravno prvo mjesto. Što se tiče pojačanja, malo smo se osvježili, ali kostur od stare ekipe je ostao isti. Mnogo bi nam značilo otići na Ligu prvaka. Socca nam je jako zanimljiva kao sport jer je nešto između velikog i malog nogometa. Drugačije je i to nam se sviđa”, za kraj je prokomentirao Rog.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje malog nogometa da 6. i 7. srpnja dođu u Kerestinec i uživaju u pravom malonogometnom spektaklu.