PORAZ U FINALU, HRVATSKA JE VICEPRVAK EUROPE

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija s Eura u moldavskom Kišinjevu kući se vraća sa srebrnom medaljom oko vrata.

event 13.05.2024.
FOTO: International Socca Federation

Nakon što su završili na prvom mjestu u skupini, u osmini finala pobijedili su Cipar, u četvrtfinalu porazili Srbiju, a kartu za finale kupili su u pobjedom protiv Rumunjske u polufinalnom susretu. U teškom finalu ipak  nisu uspjeli nadjačati reprezentaciju Kazahstana, aktualne svjetske i europske prvake koji su već u drugoj minuti poveli s 1:0.

FOTO: International Socca Federation

Hrvatska je posjedom i napadom bila dominantnija, no unatoč mnogobrojnim sjajnim prilikama naše reprezentacije, Kazahstan je uspio povisiti na 2:0, a s tim rezultatom otišlo se na odmor. Naši reprezentativci pokušali su se vratiti u igru s golmanom igračem na kraju utakmice, ali to je samo rezultiralo još jednim pogotkom Kazahstanaca za konačnih 3:0 i ponovno veliko slavlje aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

FOTO: International Socca Federation

”Mislim da smo bili zasluženo u finalu. Mi i Kazahstan smo definitivno bili dvije najbolje ekipe ovog EuroCupa, nažalost nešto slabiji ulazak u utakmicu nas je koštao, a vidi se i da su Kazahstanci dosta iskusniji u ovome sportu. Po meni individualno imamo veću kvalitetu, ali presudila je njihova bolja uigranost. Ostaje žal zbog poraza, ali smatram da smo dostojno predstavili Hrvatsku i da nam nitko neće ništa zamjeriti”, rekao je hrvatski reprezentativac Stjepan Perišić.

Nakon prošlogodišnje bronce na EuroCupu i četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu, ovim rezultatom hrvatska socca malonogometna reprezentacija nastavlja niz sjajnih uspjeha u ovoj, relativno novoj inačici malog nogometa, koja svakim danom postaje sve popularnija.

FOTO: International Socca Federation

”Organizacija i ambijent ovdje u Moldaviji bili su na vrhunskom nivou, posebno je bilo odlično za igrati kada su bile pune tribine. Nadam se da smo obradovali navijače u Hrvatskoj i da ćemo u Omanu na Svjetskom prvenstvu otići stepenicu više”, izjavio je izbornik reprezentacije Dino Kovač.

FOTO: International Socca Federation

Sljedeće veliko natjecanje je Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Omanu, u prosincu ove godine, gdje će Hrvatska reprezentacija pokušati nastaviti s nizom ovih sjajnih rezultata. Hrvatska reprezentacija u Hrvatsku se vraća u ponedjeljak u 19:30h, a svi navijači naše reprezentativce mogu dočekati u zagrebačkoj zračnoj luci.