HRVATSKI MALONOGOMETAŠI S VISOKIH 7:0 SVLADALI ŠPANJOLSKU NA OTVARANJU EURA

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija na najbolji mogući način otvorila je Europsko prvenstvo u moldavskom Kišinjevu. Izabranici Dine Kovača s visokih 7:0 svladali su Španjolsku.

event 09.05.2024.
FOTO: International Socca Federation

Nakon nešto izjednačenijeg ulaska u utakmicu Hrvatska je povela u 15. minuti susreta. Borna Vidićek sjajno je izveo slobodni udarac, a Ante Kovačević skrenuo loptu u gol. U posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodak za 2:0 postigao je Duje Medak nakon sjajnog solo prodora kroz španjolsku obranu.

FOTO: International Socca Federation

U nastavku utakmice Španjolci nisu imali odgovora na igru Hrvatske. Seriju pogodaka pokrenuo je Ante Kovačević u 27. minuti, da bi na 4:0 povisio Ivan Krpečanec svojim prvim golom u reprezentativnom dresu. Strijelac za 5:0 bio je Duje Medak u 36. minuti, a nakon toga vidjeli smo dva prekrasna gola koje su postigli Elvir Husarić i Stjepan Perišić.

O igri Hrvatske dovoljno govori podatak kako Španjolci u cijelom susretu nisu imali niti jedan udarac u okvir vrata Nikole Beljana.

”Dojmovi nakon utakmice su fantastični, mislim da je ovo bio putokaz kako moramo igrati u nastavku EuroCupa. Prva utakmica i odmah pobjeda, a to je i najvažnije. Zacrtali smo si cilj, a to je osvajanje natjecanja i ako nastavimo ovako mislim da smo na dobrom putu”, rekao je dvostruki strijelac Ante Kovačević.

FOTO: International Socca Federation

”S obzirom na to da je reprezentaciji ovo prva utakmica u ovom sastavu smatram da smo jako dobro odreagirali, u utakmicu smo ušli malo sramežljivo, ali na kraju smo uvjerljivo slavili. Idući protivnik je Luksemburg, nećemo ih podcjenjivati, ići ćemo ozbiljno u svaku utakmicu, kao što je to bio slučaj i danas. Moram pohvaliti kompleks u Moldaviji, prekrasno za vidjeti, a još ljepše za igrati”, izjavio je reprezentativac Ivan Krpečanec.

FOTO: International Socca Federation

Za izabranike Dine Kovača nema mnogo vremena za odmor jer ih nakon jutarnjeg treninga već očekuje nova utakmica. U 15:00h igraju protiv Luksemburga, a prijenos utakmice može se pratiti uživo na SportKlubu 4 ili na MaxSportu 1.