BELJAN: LANI SMO OSVOJILI EUROPSKU BRONCU, SADA ŽELIMO VIŠE

Hrvatski socca reprezentativci za nekoliko dana putuju u moldavski Kišinjev gdje će zaigrati na Europskom prvenstvu, na kojem nastupaju čak 22 europske malonogometne reprezentacije.

event 02.05.2024.
FOTO: Marin Sušić

Prošle godine naši reprezentativci na istom natjecanju osvojili su brončanu medalju, što je bio samo početak izvanrednih uspjeha ovog, u Hrvatskoj, relativno novog sporta.

Najboljim vratarom na prošlom Euru proglašen je Nikola Beljan, koji se prisjetio kako je Hrvatska stigla do medalje.

FOTO: Socca Moldova

”Otišli smo na EuroCup u krnjem sastavu i s minimalnim očekivanjima. Imali smo tešku grupu s Kazahstanom i Francuskom, ali kako smo prošli skupinu, krenula je tinjati neka nada da se može napraviti neki dobar rezultat. Svakako ostaje žal što nismo osvojili zlato, ali ove godine idemo s većim očekivanjima i nadanjima da možemo napraviti korak više. Vjerujem u ovu ekipu i mislim da ćemo ponovno ostvariti dobar rezultat”, riječi su Nikole Beljana koji je nakon individualnog priznanja na EuroCupu proglašen i najboljim vratarom na Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu u njemačkom Essenu.

”Te nagrade su veliko priznanje za moj trud i rad i velika motivacija da se i dalje bavim ovim sjajnim sportom”, nadodao je naš vratar.

Uz nekoliko iskusnih reprezentativaca, izbornik Dino Kovač u Moldaviju dovodi i neka nova imena. Jedan od njih bit će Ante Kovačević, igrač MNK Torcida, a nekadašnji junior Hajduka koji je godinama igrao drugoligaški nogomet za NK Dugopolje.

”Počašćen sam što ću biti dijelom hrvatske reprezentacije. Radujem se i željno iščekujem prvu utakmicu. Pratio sam i prije soccu. Zanimljiv sport, također mogu reći da nas je naša reprezentacija ponosno predstavljala i nadamo se da ćemo mi novi reprezentativci također nastaviti tim putem. ”, rekao je Kovačević te zaključio:

”Mogu sa sigurnošću reći da je svaki igrač u reprezentaciji kvalitetan i da je birano promišljeno. Siguran sam da s ovim sastavom možemo napraviti sjajan rezultat u Moldaviji.”

Podsjetimo, Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini C, zajedno s Bugarskom, Španjolskom i Luksemburgom, a prvu utakmicu igrat će 8. svibnja sa Španjolskom u 22:00h po hrvatskom vremenu.