HRVATSKA MALONOGOMETNA REPREZENTACIJA SPREMNA ZA SVJETSKO PRVENSTVO: ”VJERUJEMO DA MOŽEMO PONOVITI USPJEH IZ MOLDAVIJE”

Hrvatski malonogometni reprezentativci spakirali su kofere i uskoro kreću na Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

event 01.06.2023.

Na prvenstvu nastupaju 44 reprezentacije, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B zajedno s Kostarikom, Meksikom i Sirijom, koja je ušla kao zamjena za Bahrein koji zbog problema s vizama neće nastupiti u Njemačkoj.

Izbornik Željko Ostrman je na konferenciji za medije bio optimističan uoči odlaska u Essen:

”Svi smo spremni, uzbuđeni i jedva čekamo početak samog prvenstva. Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji, a njima smo priključili još nekoliko novih igrača koje smo imali priliku isprobati na prijateljskim utakmicama”, rekao je izbornik Ostrman koji je prokomentirao i skupinu u kojoj se našla Hrvatska:

”Dosta izazovna skupina. Meksiko je odlična i fanatična ekipa te fizički dosta spremna. Imali smo ih priliku gledati na zadnjim prvenstvima gdje su ostvarivali odlične rezultate te nas s njima očekuje zahtjevna utakmica za koju ćemo se morati dobro pripremiti. Kostarika nam je mala nepoznanica, ali svakako ćemo i s njima morati biti dosta oprezni, pogotovo jer s njima igramo prvu utakmicu. Olakotna okolnost je što s reprezentacijom Sirije igramo zadnju utakmicu u skupini pa ćemo ih imati vremena proanalizirati jer o njima ne znamo apsolutno ništa”.

Hrvatska je na nedavnom EuroCupu u Moldaviji ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u elitnom rangu te treće mjesto na sveukupnom natjecanju. Hrvatski vratar Nikola Beljan proglašen je i najboljim vratarom turnira, a takav plasman, dodaje izbornik, samo im je dodatan motiv za ostvarivanje što boljeg rezultata u Essenu.

”Tamo smo pokazali da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama. Igrali smo dva puta izjednačenu utakmicu s viceprvacima svijeta, Kazahstanom, a to nam je samo potvrda da smo dobri i da možemo parirati s najboljim reprezentacijama. Nadamo se da ćemo na ovom prvenstvu ponoviti sličan uspjeh”, zaključio je Ostrman.

Hrvatska prvu utakmicu igra u subotu, 3. lipnja s Kostarikom s početkom u 15 sati, a sve utakmice naše, ali i ostalih reprezentacija moći će se pratiti u izravnom prijenosu na programima Sport Kluba ili Nova Sporta.

Skupina ”B”
3. 6., 15:00h: Hrvatska – Kostarika (Sport Klub 5)
5. 6., 21:00h: Hrvatska – Meksiko (Nova Sport)
6. 6., 17:00h: Hrvatska – Sirija (Nova Sport)