HRVATSKA I SLOVENIJA REMIZIRALI U PRELOGU

U sklopu priprema za nadolazeće Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu Hrvatska i Slovenija odigrale su u Prelogu, na terenu Hotela Panorama, prijateljsku pripremnu utakmicu.

event 05.05.2023.

Utakmica je završila rezultatom 6:6, a izbornici su dobili prilike isprobati razne taktičke kombinacije u završnoj fazi priprema. Treba naglasiti kako je Hrvatska imala vodstvo od visokih 5:1, ali je onda izbornik Željko Ostrman odlučio vježbati igru s golmanom igračem što nije urodilo plodom te su se Slovenci vratili u utakmicu. Upravo na tom segmentu hrvatski reprezentativci morat će dodatno poraditi uoči SP-a.

”Zadovoljan sam kako je utakmica izgledala. Igralo se 3×20 minuta, a posebno sam zadovoljan što smo nakon 40 minuta imali prednost od 5:1. Slovenci su kasnije iskoristili što smo vježbali igru s dodatnim igračem u polju pa je na kraju utakmica završila remijem. Smatram da su se novi igrači, koji su priključeni nakon EuroCupa u Moldaviji, pokazali da imamo jako dobru ekipu”, riječi su hrvatskog izbornika Željko Ostrmana.

Naglasimo kako su golove za hrvatsku reprezentaciju u ovoj utakmici postigli Leon Lacić-Klarić (2x), Tomislav Haramustek (2x), Matej Herent i Marin Romić.

”Svakako još imamo prostora za napredak, a nadam se da ćemo do Essena biti uigrani i spremni. Meksiko će nam vjerojatno biti najteži suparnik u skupini. Smatram da bi trebali proći grupu jer imamo kvalitetu što smo i pokazali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji. Manje od toga za nas će biti neuspjeh”, rekao je Josip Haluška, kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije.

Hrvatska i Slovenija, kao bliski susjedi, već tradicionalno prije svakog SP-a odigravaju pripremne prijateljske utakmice te održavaju međusobno prijateljstvo. Vrlo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom su čelni ljudi Slovenskog saveza.

”Bila je to baš prava prijateljska utakmica. Bitno nam je bilo isprobati nove igrače i vidjeti kako su se uklopili u reprezentaciju. Zadovoljan sam viđenim. Do Svjetskog prvenstva imat ćemo još nekoliko treninga, a nadam se i još jednu prijateljsku utakmicu s Hrvatskom kod nas u Sloveniji”, izjavio je Simon Detellbach iz Slovenskog socca malonogometnog saveza.

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman ima još svega nekoliko dana za pomno razmišljanje i kalkuliranje jer idućeg tjedna mora prema Svjetskoj malonogometnoj federaciji (ISF) poslati završni popis reprezentativaca za Socca SP u malom nogometu koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

4. svibnja 2023.
Hrvatska – Slovenija 6:6
Sastav Hrvatske: Beljan (GK), Romić, Čović, Ležaić, Haramustek, Haluška (C), Herent, Lacić-Klarić, Karamarković