HRVATSKA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ATRAKTIVNOJ SKUPINI S MEKSIKOM, KOSTARIKOM I BAHREINOM

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija napokon je saznala protivnike na nadolazećem Svjetskom prvenstvu koje će se od 2. do 11. lipnja održati u Njemačkoj, a grad domaćin bit će Essen.

event 27.04.2023.

Izabranici Željka Ostrmana su nakon plesa kuglica svrstani u skupinu ”B”, a za protivnike će naši reprezentativci imati vrlo jaki Meksiko te Kostariku i Bahrein. S niti jednom od navedenih reprezentacija Hrvatska do sada nije imala prilike odmjeriti snage.

”Sigurno je da nas očekuje jedna izrazito teška utakmica protiv reprezentacije Meksika koja je fizički spremna i vrlo neugodna momčad, a to su i dokazali na posljednja dva Svjetska prvenstva kada su se plasirali u četvrtfinale. Ostali sastavi su mala nepoznanica za nas. Za Kostariku ćemo se probati pripremiti uz utakmice s lanjskog SP-a, dok je Bahrein po prvi puta na svjetskoj smotri”, rekao je izbornik Željko Ostrman te je nadodao kako je prvi cilj reprezentacije proći skupinu, a nakon toga kroz eliminacijsku fazu pokušati ponoviti rezultate s ovogodišnjeg EuroCupa na kojem je Hrvatska igrala finale.

Na ždrijeb skupina za nadolazeće Svjetsko prvenstvo osvrnuo se i kapetan reprezentacije Josip Haluška.

”Skupina je vrlo zanimljiva. Meksiko će nam sigurno biti najveći izazov jer su kvalitetna reprezentacija, dok su ostali protivnici za sada nepoznanice, ali ih moramo shvatiti ozbiljno i ne smijemo ih podcijeniti. Zbog kvalitete koju posjedujemo smatram da prolazak skupine ne bi trebao doći u pitanje. Veselim se Socca SP u malom nogometu te se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat”.

Raspored utakmica hrvatske izabrane vrste bit će poznat početkom svibnja, a ono što može veseliti ljubitelje malog nogometa širom Hrvatske je da su osigurani televizijski prijenosi Socca SP u malom nogometu iz Njemačke, a gdje će se moći pratiti bit će objavljeno uskoro.