HRVATSKA IZBORILA FINALE ELITNOG DIJELA EUROCUPA

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija izborila je povijesni plasman u finale EuroCupa u Moldaviji pobjedom protiv domaćina nakon boljeg izvođenja tzv. ”socca penala”.

event 02.04.2023.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Moldavija je povela nakon pogotka glavom u 10. minuti, a strijelac je bio Marin Stan. Izgledalo je kao da će domaćini kontrolirati rezultat utakmice,  bili su opasniji po gol, ali Hrvatska je u drugom poluvremenu izjednačila sjajnim golom Romića iz slobodnog udarca.

Nakon boljeg izvođenja ”socca penala” Hrvatska se plasirala u finale i tako napravila nevjerojatan uspjeh, a strijelci iz raspucavanja bili su Romić, Haramustek i Haluška. Ključnim u pobjedi pokazao se i vratar Hrvatske, Nikola Beljan koji je sjajnim obranama pred kraj utakmice te jednim obranjenim ”socca penalom” dao veliki obol u prolasku u finale.

”Osjećaj je neopisiv. Došlo nas je ovdje malo, ali igramo sa srcem i to nam se isplatilo. Svi smo emotivci na neki način. Ovo nam jako puno znači, ginemo jedan za drugoga i jako smo sretni i uzbuđeni”, rekao je Marin Romić te nastavio:

”Bilo je teško igrati pred njihovom domaćom publikom, ali bez obzira na sve, rekli smo da ćemo dati sve od sebe i to smo napravili. Iako smo primili gol nastavili smo igrati i boriti se. Nažalost jedan od igrača nam se ozlijedio, jako nas je malo, ali neki inat u nama je proradio i dao nam dodatnu snagu za ovakav rezultat.”

Ovim uspjehom zadovoljan je bio i izbornik Željko Ostrman:

”Atmosfera je stvarno bila odlična. Mislim da smo se postavili vrlo hrabro. Dogovorili smo se da ćemo igrati čvrsto, braniti se na centru i čekati naše prilike iz kontri. Zaista smo vjerovali i htjeli stići u to finale. Znali smo da će biti teško, nažalost imali smo i jednu povredu igrača, sutra će nas vjerojatno biti još manje, ali vjerujem u svoje dečke i idemo po to zlato”, izjavio je Ostrman.

Hrvatska će u finalu elitne kategorije igrati s Kazahstanom, reprezentacijom s kojom se već susrela u grupnoj fazi natjecanja i odigrala remi. Prijenos finalne utakmice možete pratiti u programu Sportske televizije ili putem naše web stranice, na niže navedenom linku.

Moldavija – Hrvatska 3:4 (1:1)
Strijelac: Marin Romić