HRVATSKI MALONOGOMETAŠI UOČI SP: ”IMAMO KVALITETNU REPREZENTACIJU I SPREMNI SMO POKAZATI ŠTO ZNAMO”

Hrvatska malonogometna reprezentacija spakirala je kofere i uskoro kreće put Budimpešte, gdje će se od 10. do 18. rujna održati treće izdanje Svjetskog prvenstva u malom nogometu. Na natjecanju nastupa 40 zemalja iz cijeloga svijeta, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B, zajedno sa Španjolskom, Čileom, Grčkom i Iranom.

event 09.09.2022.
IMG_6457

”Odradili smo sve završne pripreme i spremno čekamo početak Svjetskog prvenstva. Ove godine imamo jako dobru reprezentaciju s kvalitetnim igračima tako da mislim da bi napokon mogli preskočiti onu stepenicu od osmine finala u kojoj smo zapeli na posljednja dva prvenstva. Svako od igrača zaslužio je svoje mjesto u reprezentaciji, a nadam se da će to i rezultat pokazati”, optimistično je rekao kapetan hrvatske reprezentacije Marko Pavlović.

Za razliku od Pavlovića koji već ima iskustva igranja na velikim natjecanjima, jedan od onih koji će po prvi put zaigrati u hrvatskom dresu je Antonio Mazzarolli, 27-godišnjak iz Jadranova koji veliki nogomet igra u četvrtoligašu NK Kraljevica.

”Iznimna mi je čast i ponos predstavljati svoju naciju na ovako velikom natjecanju. Imamo izvanrednu ekipu. Nisam očekivao da će me tako brzo prihvatiti i gledati na mene kao da sam već dugo dio reprezentacije. Atmosfera je pozitivna, svi jedva čekamo da prvenstvo počne i da pokažemo što znamo i možemo”, pojasnio je Mazzarolli te nadodao:

”Igranje Socce mi je još uvijek relativno novo, zato mi je dodatan izazov da se čim prije snađem i uklopim u zahtjeve izbornika. Posebno su mi zanimljivi socca penali jer su nešto novo u svijetu nogometa. Mislim da su vrlo atraktivni za izvođenje, ali i gledanje.”

Sve utakmice Hrvatske moći će se pratiti u izravnom prijenosu na Sport klubu i Sportskoj televiziji. Prva je ona s Čileom, 11. rujna u 13 sati. Drugu utakmicu Hrvatska igra 12. rujna u 19 sati s Grčkom. Dvoboj sa Španjolskom na rasporedu je 13. rujna u 22 sata, a susret Hrvatske i Irana bit će 14. rujna u 17 sati.

Pozivam sve ljubitelje malog nogometa da nas prate putem malih ekrana, ili ako imaju vremena, dođu u Budimpeštu. Puno će nam značiti svaka podrška.”, naglasio je kapetan Pavlović.

Spomenimo na kraju kako će Hrvatska na ovom prvenstvu imati i jednog predstavnika među sucima. Radi se o Adinu Hasiću, koji će na Svjetskom prvenstvu dijeliti pravdu uz bok najboljih europskih elitnih sudaca, a sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Essenu u Njemačkoj pridružit će mu se još jedan hrvatski sudac – Marko Vukasović.