HRVATSKI MALONOGOMETAŠI NAJAVILI VISOKA OČEKIVANJA OD SVJETSKOG PRVENSTVA U BUDIMPEŠTI

Približava se treće po redu Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu, koje će ove godine ugostiti mađarska prijestolnica Budimpešta, a na kojem će nastupati i hrvatska reprezentacija. Natjecanje će se održati od 10. do 18. rujna, a na njemu će se okupiti 40 zemalja iz cijelog svijeta. Hrvatska će igrati u skupini protiv Čilea, Grčke, Španjolske i Irana.

event 06.09.2022.
press-socca-06092022-1096

Povodom odlaska u Budimpeštu održana je konferencija za medije u zagrebačkom hotelu Sheraton, a izbornik Željko Ostrman rekao je okupljenim medijima kako je zadovoljan kako teku pripreme te je najavio da ima potpuno povjerenje u svojih 16 izabranika.

”Napokon smo dočekali taj trenutak da nakon dvije godine priprema i mnogih odgoda uzrokovanih koronavirusom krećemo na Svjetsko prvenstvo. Dobili smo izazovnu skupinu. Grčka je vrlo dobra reprezentacija koja je Hrvatsku 2019. eliminirala u osmini finala, Čile je jedna fanatična reprezentacija i vrlo spremna, dok su Španjolci tehnički jako dobro potkovani. Jedina nepoznanica nam je za sada Iran, ali vjerujem da sa svima možemo igrati, proći skupinu i otići što dalje”, riječi su izbornika Ostrmana.

FOTO: Marin Sušić

Vratar Nikola Beljan jedan je od novih aduta u redovima hrvatske reprezentacije. Vratar je MNK Bjelovara s kojim je nedavno nastupio na Socca Ligi prvaka, a sada će dobiti priliku zaigrati i na najvećoj malonogometnoj pozornici.

”Iznimna mi je čast što sam dobio poziv izbornika i što ću imati prilike nositi hrvatski dres. Zahvalio bih se izborniku na povjerenju te se nadam da ću ga i opravdati. Trenutno sam najmlađi u ekipi, zadovoljan sam kako se radi, atmosfera je odlična i mislim da je to dobar znak pred nadolazeće utakmice”, izjavio je Beljan.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Vedran Prga, član Hrvatskog socca malonogometnog saveza koji je naglasio kako je u ovo pandemijsko vrijeme bilo teško organizirati put reprezentacije na svjetsku smotru, a da tome nisu pomogle niti brojne odgode unazad nekoliko godina. Ipak, unatoč svemu tome u Budimpeštu se odlazi s visokim očekivanjima.

FOTO: Marin Sušić

”Vjerujemo u izbornika i reprezentativce, s obzirom na trenutnu situcaiju omogućili smo im najbolje moguće uvijete te se nadamo da će dostojno predstaviti Hrvatsku i da će se vratiti sa što boljim rezultatom iz Mađraske”, naglasio je Vedran Prga.

Naglasimo kako ovu inačicu malog nogometa mogu igrati isključivo igrači koji nemaju profesionalne ugovore. Bit ovog sporta je da se amateri osjećaju kao profesionalci jer oni će igrati u centru Budimpešte na montažnom stadionu koji prima tri tisuće ljudi i to će vjerojatno biti događaj koji će prepričavati cijeloga života.

Sve utakmice hrvatske reprezentacije moći će se pratiti u izravnim prijenosima putem SPTV-a, a naša reprezentacija svoje utakmice igrat će prema sljedećem rasporedu:
– Čile , 11. rujna u 13:00h
– Grčka , 12. rujna u 19:00h
– Španjolska , 13. rujna u 22:00h
– Iran, 14. rujna u 17:00h