SOCCA LIGA PRVAKA: HRVATSKI PREDSTAVNICI ISPALI U GRUPNOJ FAZI NATJECANJA

Ovoga tjedna u slovenskom Mariboru odigrava se Socca Liga prvaka u malom nogometu, najjače europsko klupsko natjecanje za amaterske malongometaše. Ovo natjecanje ujedno je i prvo veliko natjecanje pod ingerencijom ISF-a prije Svjetskog prvenstva koje za dva tjedna započinje u Budimpešti.

event 27.08.2022.
Bjelovar_2 (1)

Našu državu su na Ligi prvaka predstavljale dvije momčadi, aktualni prvaci Hrvatske Restoran Nada Vukovar te MNK Bjelovar koji su naslov prvaka osvojili 2020. godine.

Nažalost, obje ekipe zaustavljene su u grupnoj fazi natjecanja. MNK Bjelovar odigrao je četiri odlične utakmice, a presudila mu je gol-razlika. Bjelovarci su upisali dvije pobjede, jedan neodlučen rezultat te poraz od aktualnih osvajača Lige prvaka – SD Ključarovci iz Slovenije.

”Ostvarili smo dvije pobjede, neriješeno i jedan poraz. Zadovoljni smo rezultatima iako smo, iskreno, mogli puno bolje. Ovdje je jako puno dobrih ekipa i igrača, svaka utakmica je teška i igra se na nož.   Lijepo je vidjeti druge ekipe iz Europe, malo se nadmudrivati s njima i vidjeti kakvi smo u odnosu na njih. Nadam se da smo građani Bjelovara ponosni na naše predstave u Mariboru”, rekao je Nebojša Karamarković iz MNK Bjelovar.

Restoranu Nada Vukovar osmina finala izmakla je za svega jedan bod. Nažalost, Vukovarci su u Mariboru bili nekompletni, a to se posebno vidjelo u izostanku njihovog najboljeg strijelca Marina Ležaića.

”U Mariboru je sve bilo odlično, osim zadnje utakmice koja je završila tako kako je završila. Utakmice su bile dosta teške, ali smatram da smo se mogli nositi sa svima. Iako nismo bili kompletni, imali smo stvarno odličnu ekipu. Dali smo sve od sebe kako bi ostavariti što bolji plasman, ali ovoga puta nismo bili na očekivanoj razini. Potrudit ćemo se obraniti naslov prvaka Hrvatske i ponovno doći na Ligu prvaka”, izjavio je Lovro Pedić  iz Restorana Nada Vukovar.

Naglasimo kako na Ligi prvaka Hrvatska ima predstavnike i u vidu djelitelja pravde, a radi se o odličnim sucima Marku Vukasoviću i Adinu Hasiću.

Po završetku Lige prvaka ponovno kreću pripreme za Socca SP u malom nogometu, a prvi zadatak izbornika Željka Ostrmana bit će skratiti popis putnika u Budimpeštu na 15 imena.


SKUPINA ”7”

Ascona Haus KFT – MNK Bjelovar 3:3
MNK Bjelovar – SD Ključarovci 1:3
International Newbridge – MNK Bjelovar 2:10
Mondial United – MNK Bjelovar 0:5

SKUPINA ”8”
Restoran Nada Vukovar – FC Amigos 0:0 (prekid)
FC Klaipeda City – Restoran Nada Vukovar 1:2
AFC Blue Boys Dublin – Restoran Nada Vukovar 1:6
KMN Maribor Ekosen – Restoran Nada Vukovar 7:2